Energetiske værktøjer

Når jeg kommunikerer med mine egne dyr, og mine kunders dyr, spørger jeg dem altid: Hvad har du brug for? Det kan være de er stressede, nervøse, usikre, trætte, bestemmende, mangler energi, er umotiverede, er i modstand, skjuler sig selv, overpleaser, udviser problemadfærd osv. Der findes mange måder for vores dyr at vise, de er ude af balance. Jeg har erfaret, at vores dyr altid ønsker at komme tilbage i balance – de ønsker fred og glæde i deres tilværelse, akkurat ligesom os. Og jeg har også erfaret, at de selv er de bedste eksperter på dem selv.

De har altid forslag til, hvad de har brug for, for at komme tilbage i balance. Så jeg spørger altid: Hvad har du brug for? Og deres forskellige svar fascinerer mig igen og igen..

Utraditionelle værktøjer

Chanel og jeg har i vores tid prøvet at følge mange forskellige metoder, teknikker og filosofier. Ladet os inspirere af dem men også begrænse af dem. Indtil jeg lærte at spørge Chanel, hvad hun havde brug for, for at overkomme hendes ubalancer: seperationsangst, lavt selvværd og nervøsitet på udebane. Dyrene er fantastiske, intelligente og åbne sjæle, og de lader sig ikke begrænse af, om det de behøver passer ind i den træningsfilosofi, vi følger for tiden. Da jeg spurgte Chanel, fik jeg fantastiske, anderledes svar, som var noget helt andet, end det jeg havde kendt før!

Hun foreslog eksempelvis, at når vi gik en tur væk fra de andre, skulle jeg visualisere en boble omkring os. I den var vi sikret imod udefra stimuli, og vi var forbundet. Jeg skulle trække vejret inde i boblen, og hver gang jeg pustede ud, skulle jeg se hvordan boblen blev tungere, og fik bedre og bedre jordforbindelse. Jeg skulle fylde boblen, med den følelse, vi behøvede på turen – tryghed, sikkerhed og fred. Efter få forsøg, gik hun lige så fint, roligt og lige så langt væk fra de andre heste, som vi behøvede – og viste aldrig siden utryghed på tur!

En anden dag foreslog Cokko, at når vi skulle gå fra græsset, så skulle jeg tælle højt, rytmisk til tre. Det var vigtigt, jeg brugte samme rytme altid, så de bedre kunne forberede sig. Jeg var lidt skeptisk, fordi vi har haft mange problemer med græs-spiseri igennem årene. Men jeg prøvede det af, og efter ganske kort tids træning, når jeg når til tre, løfter de begge hovedet, og følger selv med – uden jeg skal bruge rebet overhovedet.

De intelligente dyr

Det er ikke kun mine heste, der er i stand til at fortælle, hvad netop de behøver. Mine kunders dyr, er lige så gode til at sige, hvad de behøver for at komme tilbage i balance. Nogle foreslår positive beskæftigelser, at få specifikke krystaller, bøjeøvelser, fysiske behandlinger, æteriske olier, visualiseringer, specifik træning, berøring på udvalgte områder osv. Det er aldrig til at vide, hvad det er, de foreslår – hvad de behøver. Det er vidt forskellige tiltag, de ønsker sig i deres liv.

Jeg elsker mit job, fordi det handler om, at jeg stiller mig i det åbne, og lytter til den visdom, hvert enkelt dyr har. Jeg hører deres individuelle behov, sætter ord på det, og videregiver forslagene til deres ejere.

Og det er utroligt, hvor stor forskel, bittesmå ting kan gøre – og hvor hurtigt nogle dyr skifter adfærd, lige så snart, de får opfyldt deres inderste behov. I går snakkede jeg med en papegøje, som ændrede sig på 5 minutter. Han sad mut og bange i sit bur. Så tildelte vi ham et job, han kunne udføre. Og straks kom han ud, sang højt (hvilket ikke var hørt før), og dansede endda hiphop samtidig i sit bur! Lyder jeg skør? Ja måske – det er okay med mig! For jeg har set, hvad der kan ske, når vi tør tænke ud af boksen, og når vi lytter til hver enkelt individs behov for at hjælpe dem på bedste vis.

Energetiske værktøjer

Scroll to Top