5 simple tiltag

5 hurtige tips til hvad du kan gøre, her og nu, i din dagligdag for at gøre en forskel for planeten. Det behøver ikke være kompliceret, at gøre en forskel i verden. Selv de mindste tiltag, eller bare at blive opmærksom på, hvad der forårsager så store problemer på planeten, er en kæmpe hjælp.

Hjælp kloden

Genbrug og sorter
Mange steder i Danmark sorterer vi kun minimalt affald. Men hvis vi alle sorterer affald, så meget vi kan, kan det blive genbrugt i højere grad. Det handler selvfølgelig om dåser, glas, pap, papir, madaffald, tøj, plastikposer – men også ting vi ellers ville smide ud som legetøj osv. der kan gives videre til andre.

Hjælp kloden

Bevidst forbruger
Der er ingen tvivl om, at ansvaret ligger hos forbrugerne – som skal lægge pres på producenterne. Spis gerne mere økologisk (mindske kemikaliebrug i naturen), spis lokalt eller i det mindste fra Danmark (mindre transport) og bare én vegetardag om ugen gør en stor forskel.

Hjælp kloden

Tænk på vandet
Brug mindre vand. Sluk vandet når du vasker hår i badet, skru ned for vandet når du vasker hænder, fyld ikke mere vand op end du skal bruge, lad ikke vandet løbe over, foruren ikke vandet med affald (heller ikke vatpinde, tandtråd osv.) Vand er en kostbar ressource.

Hjælp kloden

Samarbejd’ med naturen
Du kan gøre mange ting i din egen have, eller i naturen omkring dig. Plant nogle træer eller andre planter, saml’ affald op når du går en tur i skoven, så et bed med vilde blomster til bier, sæt insekthuse op i haven osv.

Hjælp kloden

Mindre elektricitet
Reducer dit forbrug af elektricitet. Eksempelvis ved at slukke for lyset, oplad kun elektriske apparater til de er fuldt opladt, kog kun vandet én gang, sluk kontakterne, skru ned for varmen mm.

Scroll to Top